Zomeractiviteiten voor kinderen (6 t/m 12 jr) in Prins Alexander

(laatste update 28 juli 2021) 
 

Ben jij deze zomervakantie ook thuis, in de wijk in Prins Alexander? Kom dan naar buiten, naar de rondreizende Kids Zomerpret dagen. Elke week staan we ergens in één van de wijken. Je kunt gratis meedoen aan sport en spel, cultuur en natuur: knutselen, raket bouwen, popcorn of pizza bakken, boogschieten, voetballen, trommelen, sieraden en appelsap maken etc.

Vanaf woensdag 21 juli t/m 25 augustus, elke woensdagmiddag van 14:00 -17:00 uur, steeds in een andere wijk: zie het schema verderop. (In Kralingseveer zijn er wel élke maandag kinderactiviteiten.)


Schema

Hier zijn we op woensdagmiddag van 14:00 - 17:00 uur te vinden met allerlei activiteiten:

(Als het weer het toelaat! Check hier voordat je de deur uitgaat.)

Locaties:
* Speelplek Tromsödreef = geweest
** Zuidelijk Wijkpark
*** Van Epenstraat/Springerstraat

Aanbieders:

Alexandria '66 : https://www.vvalexandria66.nl/
Buurtlab : website en hier staan filmpjes
Buurtwerk : website en op facebook
Excelsior4All : @Excelsior4All en website
Het Lab :  website en facebook. Zie aparte schema's verderop.
R'dam Tour2021 : algemene flyer (pdf) en info over activiteiten (pdf)
Sportbedrijf : https://www.sportbedrijfrotterdam.nl/


Kralingseveer

In Kralingseveer worden er iedere maandag van 15:00 – 16:00 kinderactiviteiten georganiseerd naast het Huis van de wijk. De activiteiten variëren van ren en tik spellen en verstoppertje tot denk en verbeeldingsspellen. Bij slecht weer wijken wij uit naar de binnenruimte van het Huis van de wijk die sinds kort is omgebouwd tot een jongeren-activiteitenruimte met Playstation, air hockey tafel, dartbord, pooltafel en verschillende bordspellen. 

Op maandag 2 augustus wordt er groter ingezet op de locatie om de kinderen die in de zomervakantie thuis zijn een leuke middag te bieden. Die dag zullen er van 14:00 tot en met 17:00 uur verschillende activiteiten te doen zijn voor de kinderen en indien het mooi weer is ook veel water activiteiten. Zo wordt er gevoetbald, is er een water glijbaan en zijn er nog een aantal verassingen voor de kinderen.


Het Lab Rotterdam is er ook weer bij met LEGO, Robotica, 3D-ontwerp en 3D-printen. Dit keer in Oosterflank en Zevenkamp, maar kinderen uit andere wijken zijn natuurlijk ook welkom! Hiervoor moet je wel aanmelden: zie de flyers met steeds op pagina 1 wat er te doen is en op pagina 2 hoe ouders hun kinderen kunnen aanmelden, lees even goed door!

Het Lab in Oosterflank, locatie De Wende, Vaasahof 75 (FLYER voor informatie en aanmelding)


Het Lab in Oosterflank, locatie De Oriënt, Kobehof 5 (FLYER voor informatie en aanmelding)


Het Lab in Zevenkamp, locatie Huis van de Wijk, Ambachtsplein 141: (FLYER voor informatie en aanmelding)Op diverse andere plekken en op andere dagen zijn er ook activiteiten, hier vermelden we er een paar. Weet je nog andere activiteiten, geef het door aan Kinderactiviteiten Zevenkamp

Op het voetbalveld Carry van Bruggenplein (achter de Dirk) zijn op 4, 13 en 26 augustus ook kinderactiviteiten. Data onder voorbehoud, indien er wijzigingen zijn passen we dat aan.


Kinderactiviteiten Prinsenland - Sterflats

Bij de Sterflats (op het grasveld achter de Huslystraat) vindt een waterspektakel plaats op woensdag 21 en 28 juli en woensdag 4 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Deze activiteiten zijn gratis voor alle kinderen. Er zal dan van alles te doen zijn met water, zoals een grote waterglijbaan, een opblaaszwembad en een springkussen. De kinderen kunnen hier dus heerlijk spetteren. 


Speeltuinen: deze zijn niet gratis! Kijk op de websites voor informatie over zomeractiviteiten.

Speeltuin Het Lage Land, Hanrathstraat 46, speeltuin Het Lage Land en facebook

Avonturenspeeltuin Pietje Bell, Hattasingel 45, Speeltuinen - Buurtwerk.nl en facebook

Speeltuin Taka Tukaland, Cole Porterstraat 400, Speeltuinen - Buurtwerk.nl en facebook

Tijdens de zomervakantie kunnen alle kinderen met een abonnement van Pietje Bell en Taka Tuka Land gratis naar speeltuin Het Lage Land, en andersom! Bekijk de flyer voor meer informatie.

Speeltuin Ommoord, Einsteinplaats 345, https://www.speeltuinommoord.nl/

Speeltuin Kralingseveer, Giraffestraat 45, https://www.bsvkralingseveer.nl/. Het programma voor de zomerspeelweek staat hier.


Aikido

Elke zondag gratis lessen bij Aikido Rotterdam. Kijk ook op de website. Vooraf aanmelden bij

Lestijden voor kinderen 6 t/m 14 jaar: 10:00 - 11:00 uur.
Lestijden volwassenen: 11:00 - 13:00 uur. 


Zwembaden: deze zijn niet gratis! Kijk op de websites voor informatie.

Zevenkamp: Recreatiecentrum Zevenkamp
Prinsenland: Het Alexanderhof & Health Club | Optisport


Bibliotheken zijn in de zomerperiode open:

De bibliotheek in Het Lage Land
De bibliotheek in Nesselande
De bibliotheek in Ommoord

En wil je even lekker even binnen blijven: hier nog 20 podcasts om te luisteren, niet alleen vanwege de lockdown! Allerlei luistertips en luisterverhalen: 20 toffe podcasts voor kinderen (go-kids.nl)


Zomerspeeldag Nesselande

Op donderdag 26 augustus 9:30-13 uur organiseert Nesse United een leuke dag, vooraf hier aanmelden zomerweek – Nesse United


Jeugdvakantieland 2021 (niet gratis)

Van 16 t/m 27 augustus is in Rotterdam Ahoy elke dag van 10:00 tot 16:00 uur het grootste speelplein van Nederland! Toegangskaarten aan de deur of online te koop.


Jeugd Vakantiepaspoort 2021 (deels gratis deels niet gratis)

Ben je 4-12 jaar? Dan kun je met het Jeugd Vakantiepaspoort gratis of met korting naar 160 bestemmingen. Deze vind je in 7 verschillende 'landen'. Waar ga jij als eerste naartoe? Het paspoort is te koop voor € 4,50 of gratis verkrijgbaar op vertoon van de Rotterdampas, kijk op de website waar. Daar staat ook alle informatie op over de activiteiten.Als er iets verandert, bijvoorbeeld door slecht weer, dan passen we de lijst aan! Dus bij twijfel, kijk dan altijd even op deze pagina of op sociale media.

Ouders kunnen kinderen halen en brengen als ze dat willen. I.v.m. corona maatregelen verwachten wij niet dat zij op de locatie blijven. Alle bezoekers houden zich strikt aan de dan geldende regels van het RIVM. De organisatoren behouden zich het recht voor om de activiteiten te staken als er teveel (volwassen) bezoekers zijn die zich niet aan de regels houden.

Hier staat een overzicht van cursussen voor (aanstaande) ouders en kinderen, online of op een locatie in de regio Rotterdam-Rijnmond:Cursussen - Centrum voor jeugd en gezin